معاون ارشد سونی اخیراً موضوع مهمی را تایید کرد که مدت‌ها حدس زده می‌شد: پلی‌استیشن دیگر قصد ندارد صرفاً به‌عنوان یک ناشر سخت‌افزاری فعالیت کند. این تحول باعث شده برخی تحلیلگران نینتندو را آخرین بازیگر اصلی در حوزه سخت‌افزار بدانند.

در جلسه مالی سه‌ماهه اول سال ۲۰۲۶، «ساداهیکو هایاکاوا» معاون رئیس سونی اعلام کرد که این شرکت در حال گذر از مدل کسب‌وکار سنتی مبتنی بر فروش سخت‌افزار به سمت یک مدل پلتفرمی است. این مدل جدید با تمرکز بر گسترش جامعه کاربری و افزایش تعاملات، جایگاه پلی‌استیشن را تغییر می‌دهد.

هایایکاوا در این خصوص گفت:
«در صنعت بازی‌های ویدئویی، ما در حال حرکت به سوی یک مدل کسب‌وکار پلتفرمی هستیم که تمرکز اصلی آن توسعه جامعه کاربران و افزایش تعاملات است، نه صرفاً فروش سخت‌افزار.»

پیش از این، مدیر مالی سونی، «لین تائو»، در همان جلسه اشاره کرده بود که این تغییر مسیر تا حدی به افزایش فروش بازی‌های شرکت‌های ثالث (third-party) مربوط می‌شود. او توضیح داد:
«فروش سه‌ماهه اول سال مالی ۲۰۲۵ نسبت به سال قبل ۸ درصد رشد داشته و به ۹۳۶.۵ میلیارد ین رسیده است. این افزایش عمدتاً به خاطر تقویت فروش نرم‌افزارهای ثالث بوده است، هرچند نوسانات نرخ ارز تا حدی اثر منفی داشت.»

به زبان ساده‌تر، سونی بیشتر از فروش بازی‌های غیرانحصاری سود می‌برد و این موضوع می‌تواند دلیلی برای کاهش تمرکز روی سخت‌افزار باشد.

همچنین، در سال‌های اخیر چندین بازی انحصاری پلی‌استیشن برای رایانه‌های شخصی منتشر شده‌اند؛ از جمله Horizon Zero Dawn، نسخه بازسازی‌شده The Last of Us Part II و Marvel's Spider-Man ۲. حتی اخیراً بازی Helldivers ۲ برای کنسول‌های ایکس‌باکس معرفی شده است؛ نشانه‌ای از احتمال عرضه بیشتر عناوین پلی‌استیشن روی پلتفرم‌های رقیب.

در فضای مجازی و انجمن‌های Reddit، برخی کاربران نسبت به تغییر رویکرد سونی واکنش منفی نشان داده‌اند. یکی از آن‌ها نوشته است:
«به نظر می‌رسد مرگ تدریجی پلی‌استیشن آغاز شده است. تنها دلیلی که پلی‌استیشن را می‌خریدم، بازی‌های انحصاری بود وگرنه در بقیه زمینه‌ها نسبت به ایکس‌باکس حرفی برای گفتن ندارد.»

کاربر دیگری افزوده:
«بسیاری به سمت PC می‌روند. بارها شنیدم که افراد گفته‌اند "می‌خواستم PS۵ بخرم اما دیدم بازی‌ها برای PC هم منتشر می‌شود." فروش PS۵ در این دوره زمانی از PS۴ عقب‌تر است.»

کاربر دیگری به نام Chinchillin09 گفته:
«آیا نینتندو واقعاً برنده رقابت کنسول‌ها شده؟ تنها شرکتی که هنوز بازی‌های انحصاری تولید می‌کند و از نسخه‌های فیزیکی حمایت می‌کند.»

در نهایت، سونی مدت‌هاست اعلام کرده که قصد دارد از ساخت بازی‌های کاملاً انحصاری فاصله بگیرد و به نظر می‌رسد این استراتژی از مایکروسافت الهام گرفته شده است.

هرچند برخی واکنش‌ها ممکن است اغراق‌آمیز باشند، اما این نکته که نینتندو تنها دارنده بازی‌های انحصاری است، تاثیری مستقیم بر روند رقابت سونی و مایکروسافت ندارد. این دو شرکت همواره رقبای سرسخت یکدیگر بوده‌اند و موفقیت نینتندو نمی‌تواند مسیر آن‌ها را به طور بنیادین تغییر دهد.