اینترنت اشیاء و کاربرد آن بر زندگی ما
تعریف اینترنت اشیاء Internet of Things :
به اشیاء و لوازمی گفته می شود که قابلیت اتصال به اینترنت را دارند وبا استفاده از نرم افزارهای موجود در تلفن های هوشمند یا تبلت ها ، رایانه ها و گجت ها، ساعت های هوشمند و تلویزیون و هر شی ئ دیگری به صورت کنترل از راه دور مدیریت می شوند.
اهمیت اینترنت اشیاء:
یکی از دلایل اهمیت اینرنت اشیا یا IoT در جهان امروز این است که اینترنت اشیاء با اضافه کردن قابلیت دریافت یا ارسال داده یا دریافت و ارسال داده به صورت همزمان به اشیاء، آنها را هوشمند میکند. این هوشمندسازی باعث انجام خودکار کارها میشود و نیاز به دخالت انسان به حداقل خود میرسد.
عملکرد اینترنت اشیاء:
شما میتوانید هر دستگاه IoT را کامپیوتری کوچک در نظر بگیرید که به اینترنت متصل است و میتواند داده ها را دریافت کند و سپس آن را پردازش کند و عملکردی مناسب نشان دهد. برای مثال هشداری را به شما اعلام کند.
کاربردهای اینترنت اشیاء در صنعت:
IoT به شرکتها و صنایع مختلف کمک میکند تا خدمات و محصولات خود را از راه دور به صورت آنلاین کنترل کنند و با جمعآوری دادههای مورد نیاز، برای کنترل و بهبود فرآیندها تصمیماتی را اتخاذ کنند.
1. حوزه ی محیط زیست: IoT در حوزه ی محیط زیست به کار می رود تا برای مثال با استفاده از حسگرهای هوا، دادههای آلودگی هوا جمعآوری و پردازش میشود و در نتیجه، اقدامات بهتری برای بهبود کیفیت هوا و افزایش سلامتی افراد انجام میشود.
2.حوزه ی کشاورزی: IoT در صنعت کشاورزی به کار می رود تا باعث افزایش کیفیت و کمیت محصولات شده و از طرف دیگر نیروی کار لازم و مصرف انرژی به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کند.
3.حوزه ی درمان : IoT در حوزه درمان به کار می رود تا با استفاده از گجتهای پوشیدنی یا حسگرهایی که به بیمار وصل میشود این امکان را به کادر درمان میدهد تا وضعیت بیمار را به صورت لحظهای و حتی از راه دور کنترل کنند و در صورت لزوم اقدامات پیشگیرانه را اتخاذ کنند و در بعضی مواقع حتی در صورت خطر برای بیمار بدون نیاز به پرستار و پزشک برای حفظ سلامت بیمار به صورت هوشمند داروی خاصی به بیمار تزریق شود.
کاربردهای اینترنت اشیاء در زندگی انسان:
1. خانه های هوشمند:IoT در خانه ها به کار می رود تا با کنترل دما و نورپردازی مصرف برق و گاز را مدیریت کند تا مصرف انرژی را کاهش دهد. مثل پریز های هوشمند یا ترموستات هوشمند و ... .
و همچنین می تواند در وقوع حوادث ایمنی مثل حریق به شما هشدار دهد .
2.خودروهای هوشمند: IoT در خودروها به کار می رود تا اطلاعات مختلفی از جمله دادههای مربوط به سرعت، مصرف سوخت، وضعیت ترمزها و سیستمهای خودرو جمعآوری میشود. این اطلاعات به بهبود عملکرد خودرو و ایمنی راننده کمک میکند.
3.شهرهای هوشمند: IoT در شهرها به کار می رود تا با نظارت بر کیفیت هوا و نورپردازی شهری تا مدیریت ترافیک و پارکینگ هوشمند، به بهبود زیرساختهای شهری، کاهش هزینهها، و بهبود کیفیت زندگی شهروندان کمک کند.
4. ساختمان های هوشمند: IoT در ساختمان ها به کار می رود تا با قرار دادن حسگرها درنقاط مختلف یک ساختمان، دادههای مربوط به دما را جمع آوری کرد و دمای هر قسمت را متناسب با شرایط تغییر داد. این کار علاوه بر بهینه کردن مصرف انرژی، باعث خواهد شد تا دستگاههای تهویه مطبوع دما را بهتر و هوشمندتر کنترل کنند و کاربران احساس راحتی بیشتری داشته باشند.
بطور کلی امروزه از IoT استفاده میکنیم تا احساس آسایش ، راحتی و همچنین امنیت بیشتری داشته باشیم.
دیدگاه خود را ثبت کنید...
آدرس ایمیل شما با توجه به قوانین حریم خصوصی منتشر نمی شود.