LiFi چیست و چه تفاوتی با Wifi دارد؟
LiFi چیست؟
LiFi که چند روزی است بر سر زبان ها افتاده است، بر وزن WiFi انتخاب شده است. Li برگرفته شده از Light به معنی روشنایی و نور و Fi برگرفته از Fidelity که به معنی تطابق و تشابه است. این تطابق یعنی خروجی یک سیگنال با ورودی تطابق داشته باشه و دچار تخریب و تغییر زیادی نشود.
LiFi یک ارتباط دو طرفه سریع و وایرلس است که توسط پروفسور Harald Haas در دانشگاه Edinburgh اسکاتلند طراحی و معرفی شده است.
برای پاسخ به این سوال که LiFi چیست؟ باید بگوییم که LiFi دسترسی به اینترنت و انتقال اطلاعات به وسیله نور را برای ما فراهم میکند. اگر در چند ماه اخیر پیگیر اخبار فناوری بودهاید، حتما چیزهایی درباره لایفای (LiFi) خوانده یا شنیدهاید. اینکه قرار است LiFi بهزودی جایگزین WiFi شود و سرعتی ۱۰۰ برابرWiFi دارد و استفاده از آن سریعتر و سادهتر است.
LiFi چگونه کار میکند؟
شاید در سایتهای مختلف چیزهایی درباره لایفای خوانده باشیم و بدانیم که انتقال اطلاعات از طرق نور انجام میشود؛ اما سوالات فنی زیادی پیرامون این فناوری مطرح است. اطلاعات چگونه به دست یک لامپ LED میرسد؟ لامپهای LED به کدام شبکه یا سرور یا زیرساخت وصل هستند؟ در دستگاه گیرنده چه اتفاقاتی میافتد؟ سعی میکنیم به طور مختصر به این سوالها جواب بدهیم. گفتیم که اینفرارد در کنترل راه دور تلویزیونها، به نوعی ساده شده فناوری لایفای است. هر یک از لامپهای LED از طریق یک کابل شبکه به یک روتر/اکسسپوینت یا سرور مرکزی وصل میشوند. کاربران، این دستگاهها یا کابلها را نخواهند دید و اصولاً از دسترس عموم مردم پنهان خواهند بود (قاعدتاً در دیوار کار گذاشته میشوند یا با استفاده از کفپوشهای کاذب سقفی پهنان میشوند).
هسته اصلی لامپ با استفاده از فلش زدن و روشن/خاموش شدن سعی میکند اطلاعات دریافت شده از کابل شبکه را روی طیفهای نور متصاعدکننده از خود منتشر کند. در دستگاه گیرنده (مثلاً گوشی تلفن همراه یا تبلت) یک فتودیتکتور قرار دارد که رشتههای نور را دریافت و کدگشایی میکند. اطلاعات کدگشایی شده به یک مبدل تحویل داده میشوند تا به صورت سیگنالهای الکتریکی، تحویل پردازنده دستگاه شوند؛ همانطور که میبینید فناوری وایفای بسیار ساده و بدون هیچگونه پیچیدگی خاصی کار میکند .
تفاوت WiFi با LiFi چیست؟
وای فای وLiFi از نظر الکترومغناطیسی به یکدیگر شباهت دارند اما وای فای از امواج رادیویی استفاده می کند در حالی که LiFi با نور مرئی اجرا می شود.
سیگنال های LiFi نمی توانند از طریق دیوار عبور کنند بنابراین برای استفاده از این فناوری به طور کامل باید لامپ های LED که قادر به این کار هستند در همه جای خانه نصب شوند. لازم به ذکر است برای متصل بودن و استفاده، لامپ ها باید پیوسته و حتی در طول روز روشن باشند.
این پروژه ادعا می کند که محدوده اتصال را با استفاده از قدرت کمتری دوبرابر می کند. به همین دلیل برای دستگاه هایی که از باتریاستفاده می کنند مانند ساعت های هوشمند،گوشی های هوشمند و در آینده دستگاه های اینترنت اشیا مانند حسگرها و برنامه های هوشمند مناسب است.
LiFi به غیر از سرعت بسیار خوبی که دارد، با انتقال داده در سطوح بالاتر و حتی با دستگاه های بیشتر برای اتصال می تواند تاثیر بزرگی در اینترنت اشیا داشته باشد.
با توجه به محدوده کم LiFi نسبت به وای فای این تکنولوژی جدید از وای فای امن تر است چرا که از دیوار ها عبور نمی کند و دیگر نگرانی زیادی بابت استفاده مخفیانه از اینترنت خود نخواهید داشت.
از مزیت های Li_Fi کار کردن در محیط های با چگالی بالاست. LiFi می تواند از آب شور دریا نیز عبور کند. در حالی که وای فای در محیط های با چگالی کمتر کار می کند.
LiFi حدود 10 متر را پوشش می دهد اما وای فای تا حدود 32 متر را (بستگی به قدرت و آنتن دارد) می تواند پوشش دهد.
دیدگاه خود را ثبت کنید...
آدرس ایمیل شما با توجه به قوانین حریم خصوصی منتشر نمی شود.