با استفاده ازربات های تلگرامی، بدون نیاز به حضور نیروی انسانی و در هر ساعتی از شبانه روز می توان به درخواست های مختلف کاربران و مخاطبانتان پاسخ دهید.



شرکت تارنماپیشروآرا متخصص در زمینه طراحی ربات های تلگرام، وب سایت و اپلیکیشن



ربات‌ها کاربردهای مختلفی دارند؛ مثلاً رباتی که اطلاعات بورس و دلار و پیشخوان روزنامه‌ها را به کاربران ارائه می‌کند، ربات‌های سرگرم‌ کننده که عکس می‌گیرند و استیکر متناظر تحویل کاربر می‌دهند، ربات‌هایی با دریافت کلید واژه، تصویری مرتبط را دراختیار کاربر قرار می‌دهند، ربات هایی که رویدادها را یادآوری می‌کند و حتی برخی ربات‌ها که ماهیتی مزاحم دارند!



چندی پیش ربات جعلی "شرکت گلکسی" میان کاربران ایرانی معروف شد که وعده میداد با اضافه کردن این ربات به گروه های خود، برنده ی گوشی گلگسی S6 خواهید شد!



در نهایت شرکت سامسونگ، ناچار به اطلاع رسانی در مورد جعلی بودن این ربات شد.



 



گاهی نیز ربات ها، مزاحمت هایی برای کاربران ایجاد میکنند و منجر به نارضایتی آن ها میشوند. به گونه یی که ربات به طور مداوم و مکرر برای ان ها پیام های میفرستد که با پاک کردن نیز متوقف نمیشود و تنها راه چاره، بلاک کردن ربات است.



سودی که برای ربات‌های مزاحم میتوان متصور شد، امکان ارسال تبلیغ‌ برای شماره‌ها و اعضای موجود گروه است. به این ترتیب که ربات در حین خدماتی که به کاربر می‌دهد، بانکی از یوزرهایی که قبلاً با آنها چت کرده جمع‌آوری می‌کند و در نوبت‌های بعدی، در ارسال تبلیغ آنها را مخاطب قرار می‌دهد. اغلب هدف از ساخت یک ربات تلگرام، تبلیغ در گروه‌های مختلف و یافتن دنبال‌کنندگان (Followers) برای اهداف تبلیغاتی و بازاریابی فروش است.



طبق اطلاعات رسمی منتشر شده از سوی تلگرم، به طور کلی ربات هایی با قابلیت اضافه شدن به گروه، به دو دسته تقسیم میشوند.



دسته اول آن ربات هایی هستند که اگر به گروهی اضافه شوند، قادر به مشاهده مطالب و پیام های گروه نیستند و فقط و فقط با دستور مستقیم کاربران فرا خوانده شده و قادر به پاسخگویی هستند.



دسته دوم کاملا مانند یک عضو به گروه اضافه میشوند و قادر به مشاهده تمام مطالب انتشار یافته در گروه هستند.



این امکانات و دسترسی ها، در زیر نام ربات و در لیست اعضای گروه، قابل مشاهده است.



ناگفته نماند که این حالت همواره قابل تغییر است و در صورت تغییر حالت دسترسی یا عدم دسترسی به چت‌ها، دیگر هیچ پیغام سیستمی در گروه ظاهر نخواهد شد.



اما برای بررسی وضعیت، هر بار باید پروفایل ربات چک شود.



ربات ها مانند دیگر اعضای گروه، امکان دسترسی به پروفایل و خواندن چت های کاربران را دارا هستند و همچنان مانند سایر اعضا، میتوانند از این اطلاعات استفاده کنند.



اگر مکانیزم Privacy Mode غیرفعال شده باشد، خواندن همه پیام‌ها به وسیله ربات به معنی جاسوسی نیست. زیرا ربات از همه پیام‌ها سر درنمی‌آورد و تنها پیام‌هایی که برای ربات تعریف شده و معنی‌دار باشد، پردازش می‌شوند. در نتیجه حتی خارج از این مکانیزم نیز ربات توان جاسوسی چندانی به خودی خود ندارد.



یکی دیگر از نگرانی‌ها این است که ربات پیام‌های خصوصی را جمع‌آوری کرده و عملا در اختیار طراح بگذارد. کارشناسان این موضوع را با چند دلیل منتفی می‌دانند. دلیل اول همان محدودیت حافظه ربات‌ها است، یعنی اینکه تمامی پیام‌هایی که پردازش شوند، بعد از مدتی از حافظه ابری ( (Cloudدر سرور پاک خواهند شد و تلگرام این‌طور ادعا می‌کند که این پیام‌ها هرگز در سرور نمی‌ماند.



دلیل دوم آنکه عملا حتی در صورت جمع‌آوری اطلاعاتی نظیر پیام‌ها و شماره تلفن‌ها، طراح ربات دسترسی مستقیم به آنها ندارد و همه این اطلاعات از طریق پروتکل رمزنگاری شده تلگرام به سرور واسطه منتقل و در آنجا پردازش و ذخیره می‌شوند.



 



اما همچنان یکی از کاربردهای ربات‌های تلگرام که همان چاقوی دولبه فناوری است، این است که در فضای تلگرام ربات‌هایی وجود دارند که برای مصارف غیراخلاقی استفاده می‌شوند و با بهره‌ گیری از حاشیه امن فاقد نظارت، کسب وکارهایی برای ارسال متن و عکس و فیلم و ترتیب داده اند و مهم‌ تر از همه اینکه قادرند با سیستم بانکی کشور (شبکه شتاب) نیز ارتباط مستقیم برقرار می‌کنند.



در کنار قابلیت‌های مثبت و متعدد پیام رسان تلگرام و ربات‌های آن، این کاربرد سوء زمینه بی‌اخلاقی‌هایی را در محیط این پیام‌ رسان ایجاد کرده است.



به طور کلی آمار تعداد ربات های مضر از تعداد ربات های مفید یا زرد بیشتر است و به نظر میرسد ابعاد مخاطره آفرین ربات های تلگرام، ناشی از مسائل ضد فرهنگی و اجتماعی است که در این بخش از تلگرام پررنگ تر از کاربردهای مفید است باید برای مواجهه با آن با تدبیر و اطلاع ‌رسانی موجب افزایش اطلاعات عمومی شد.



 



در نهایت لازم به ذکر است که ربات‌های تلگرام هکر و سارق اطلاعات نیستند و به فایل‌های گوشی دسترسی ندارند بلکه تنها اطلاعات کاربری و پیام ‌های گروه را میبینند.